مرصع پلو
برنج 1 کیلو . فیله مرغ 1 کیلو . پیاز متوسط خرد شده 2 عدد . نمک 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1قاشق چایخوری . کشمش پلوئی 100 گرم . زرشک 150 گرم . خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم . روغن 1 لیوان . خلال پرتقال 2 لیوان . پودر هل 1 قاشق چایخوری
زعفران سائیده شده 1 قاشق مرباخوری . شکر 3 قاشق . آب 1 لیوان
این پلو به علت زیبایی به مرصع پلو یا جواهرنشان معروف است و در مجالس و میهمانی های رسمی بسیار پر طرفدار است.
طرز تهیه: برنج را در آب خیس کنید و کنار بگذارید. زعفران را نیز در کمی آب جوش حل کنید و نگهدارید.
یک قابلمه بردارید و پیازها را با 1/4 لیوان روغن کمی سرخ کنید و وقتی به رنگ طلائی درامدند، فیله های مرغ را با آنها تفت دهید و نمک و زرچوبه را اضافه کنید. پس از 5 دقیقه هم زدن مرغها، 1 لیوان آب روی آنها بریزید و اجازه دهید تا فیله ها به مدت 15 دقیقه خوب بپزند. سپس فیله ها را از آب مرغ بیرون بیاورید.
در تابه ای 1/4 لیوان از روغن را بریزید و زرشک و کشمش تمیز شده را در آن تفت دهید و سرخ کنید 2 قاشق شکر اضافه کنید و هم بزنید. خلال پرتقال را نیز جداگانه با 1 قاشق شکر و خلالهای بادام خوب تفت دهید.
برنج را آبکش کنید. قابلمه مورد نظر را حاضر کنید و نصف روغن باقی مانده را کف آن بریزید. نصف برنج را در قابلمه بریزید و فیله ها را روی آن قرار دهید. نصف از برنج باقی مانده را بریزید و نصف خلال پرتقال و بادام را روی آن بریزید. بقیه برنج را اضافه کنید و 1/3 لیوان آب دور مواد قابلمه بریزید و در آن را بگذارید.
هنگامی که در قابلمه عرق کرد، آب مرغ را صاف کنید و با روغن باقی مانده و مخلوط زعفران و آبجوش روی پلو بریزید و آن را دم کنید.
وقتی پلو دم کشید دیس زیبایی را حاضر کنید و پلو را یکی در میان با مخلوط زرشک و کشمش درون دیس بکشید. در نهایت برای تزئین روی پلو می توانید مقداری از مخلوط زرشک و کشمش، و نصف خلال بادام و پرتقال را همراه با مقداری پلو زعفرانی روی مرصع پلو قرار دهید تا زیباتر شود.
نکته: مرصع پلو را می توان به روشهای گوناگون طبخ کرد. دستور ساده برای افراد مبتدی آن است که هرکدام از مواد را جداگانه بپزند و در مرحله آخر باهم مخلوط کنند و فقط برای خوشرنگ و طعم شدن برنج در مرحله دم کردم از آب مرغ صاف شده و مخلوط زعفران آب شده استفاده کنند.